Der findes forskellige tjeklister til vurdering af videnskabelige artikler. JBI og CASP har begge en liste over tjeklister til forskellige studiedesigns. Derudover findes der forskellige andre tjeklister:
LATITUDES network har også samlet en liste af tjeklister her: Validity assesment tools
De fleste databaser giver mulighed for at opsætte alerts på søgninger, så du kan holde dig opdateret på relevante emner. Det kræver som regel, at du laver et login til databasen, og så får du mulighed for at definere hvor ofte du vil modtage alerts.
Derudover har du adgang til BrowZine, hvor du kan lave overvågninger på tidsskrifter. Hver gang et nyt nummer af tidsskriftet udkommer, får du en indholdsfortegnelse tilsendt, med direkte adgang til artikler hvis tidsskriftet enten er open access eller UCL Biblioteket betaler for adgang. Du finder BrowZine under Online ressourcer her: BrowZine
SUMARI er et værktøj som kan bruges til gennemgang og udvælgelse af litteratur, når du skal skrive et review. SUMARI giver mulighed for, at du kan have flere reviews i gang og samarbejde om reviews.
UCL Bibliotekets SUMARI guide. Derudover har UCL følgende læringsobjekt om SUMARI.
JBI har lavet en lang række videoer, der gennemgår alle aspekter af SUMARI: JBI SUMARI Tutorial.
Kontakt Palle Larsen, forskningsleder fra Anvendt Sundhedsforskning for at oprettet en SUMARI konto.
UCL har licens til NVivo som kan anvendes til kvalitativ analyse, og kan bl.a. hjælpe til kodning, transskribering og meget mere. Du får adgang til NVivo ved at oprette en anmodning via Serviceportalen, hvor du også kan finde en vejledning til download af programmet og kontooprettelse.
Denne side er opdateret januar 2025. Kontakt forskningssupport på bibliotek@ucl.dk ved spørgsmål.
Sumari virker pt ikke, men Palle Larsen arbejder på sagen.
13/2-2025